Karen Hemink

Karen Hemink

Geboren te Haarlemmermeer, Nederland

Afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Culturele en Maatschappelijke Vorming.
Karen is al sinds jonge leeftijd veel bezig met beweging en dans.
Op zoek naar een tegenwicht voor haar mentaal veeleisende welzijnswerk komt ze terecht bij Tai Chi Chuan, waarin haar behoefte aan beweging gecombineerd kon worden met ontspanning en bewust ervaren. Karen wordt leerling bij de ITCCA in Amsterdam. Na een paar jaar intensief les beseft Karen dat Tai Chi Chuan niet alleen een hobby maar ook haar passie geworden is. Zij besluit dan ook om de opleiding tot leraar te gaan doen bij Martin Klett. Al sinds enkele jaren assisteert zij hem bij lessen en begeleidt oefenlessen. Begin 2005 verkrijgt ze de bevoegdheid tot het onderwijzen van de authentieke Yang-Stijl van de ITCCA. Momenteel is ze haar eigen groepslessen aan het uitbreiden en begint ze met het geven van Tai Chi Chuan les in Haarlem.

Karen over Tai Chi Chuan: "Het oefenen is mijn rustmoment, een moment helemaal voor mijzelf. Ik ervaar veel plezier en een soort subtiele uitdaging bij het verdiepen en nˇg beter leren begrijpen van de bewegingen. En gezien mijn goede ervaring met ITCCA, zowel met de docenten, Meester Chu als met de Yang-Stijl, wil ik deze vorm van Tai Chi Chuan graag doorgeven aan anderen die ge´nteresseerd zijn in beweging, ontspanning en bewustwording."

Karen is leerling van Martin Klett (ITCCA Nederland, Amsterdam) en van Meester Chu King-Hung (ITCCA Europa, Londen) waarbij zij lessen blijft volgen om zo de verdiepende principes van de authentieke Yang-Stijl verder te doorgronden.